Lopersproject onderscheiden

Tijdens de Looptrainersdag in Nijmegen heeft de Atletiekunie ‘De Loper’ uitgereikt aan het Lopersproject van atletiekvereniging Olympus ’70 uit Naaldwijk. De Loper is een breedtesport stimuleringsprijs die de Atletiekunie jaarlijks toekent aan een persoon, vereniging, comité of instantie die zich op het gebied van de recreatieve loopsport in een kalenderjaar heeft onderscheiden.

Het Lopersproject van Olympus ’70 bestaat in 2013 al 26 jaar. Het programma biedt lopers onder leiding van ervaren trainers vanaf januari gedurende elf weken begeleiding, waarbij de conditie en loopvaardigheid van de deelnemers wordt uitgebouwd. Voor iedereen is er een geschikte groep/afstand, variërend van wandelen, jeugd, een startersgroep, 5 en 10 kilometer tot zelfs een halve of hele marathon. De trainingen zijn gezamenlijk en worden na de elf weken-cyclus afgesloten met een wedstrijd.

Veiligheid en blessurepreventie zijn belangrijke thema’s van het Lopersproject. De slogan luidt ‘Westland beweegt, gezond!’ Ieder jaar nemen tussen 450 en 500 deelnemers deel aan het Lopersproject. Sinds de start in 1988 hebben maar liefst 15.000 deelnemers kunnen profiteren van dit programma.

De prijs werd uitgereikt door Gerard Nijboer, consultant Loopsport van de Atletiekunie.

De Loper 2013

Terug